Ukrajina i ISIS su osveta Rusiji za Siriju, a pašće i Asad

us-army.jpg

Sa prvim ISIS-ovim snimkom ’obezglavljivanja’, usledio je i šok koliko kontraproduktivan može biti sjajan snimak, visoke definicije za Islamsku državu, pogotovo još uz prosleđivanje zapadnim medijima. Ako je cilj dubiozne PR kampanje bio zastrašivanje angloameričkog carstva kako bi se uzdržali od napada na levantske ’pobunjenike’, onda im nije pošlo za rukom.

Ono što je neverovatno je da vođstvo ISIS nije predvidelo da će odsecanje američkih i britanskih glava, uz objavu snimka tog jezivog spektakla, prosto pokloniti angloameričkom carstvu razlog da pokrenu kampanju bombardovanja na njih.

Zar ništa nisu naučili od 11. septembra? Vojska SAD neumorno koristi žrtve zapadnjačkih civila kako bi opravdala invaziju i okupaciju arapskih država koje nekadašnji arapski teroristi pokušavaju da oslobode od okupacije SAD.

Čak i deca u školskom dvorištu znaju da nije dobra ideja da šutnu nasilnika u nogu, jer će se prosto okrenuti i zakucati ih u glavu. Zašto bi dakle iko u razumnom stanju upotrebio takvu strategiju? Podrazumeva se da su lideri ISIS-a razumni s obzirom da su uspešno pokorili ceo severni Irak, ipak je za to potrebna naprednija vojna strategija.

Prva ideja koja se pojavljuje je možda najočiglednija. Vlade SAD i Velike Britanije žele da uklone Asada. Prošle godine su ih u tome sprečili diplomatski napori Rusije koja podržava politički integritet Sirije.

Amerika se samo privremeno povukla. Zalivske monarhije teže ka stabilnosti, kako u svojoj vladavini, tako i u tržištu primarnog izvora njihovog bogatstva – nafte. Sve zalivske monarhije duguju svoje postojanje nameštanju izbora i granica zapadnih imperijalista posle Prvog svetskog rata, tako da je odanost monarha trajala dok je bilo njihovih predaka.

Od 1980. godine, umešanost vojske SAD na jugoistoku Evroazije trajala je isključivo radi sprečavanja evroazijskih integracija. Talibani su naoružavani i trenirani u Avganistanu kako bi sprečili Sovjete da formiraju strateške saveze sa naftno i mineralno bogatim ’Bliskim istokom’.

Napad 11. septembra je iskorišćen kako bi se opravdala direktna invazija i okupacija istog regiona zbog istih razloga, samo što je sada meta sve snažnija Putinova Rusija. Uvek je Rusija bila ta koja je pretila hegemoniji angloameričkog carstva.

Irak je osiguran nakon 10 godina okupacije. Ipak, dok je većina američkih trupa napustila Irak 2011. godine, Šiiti iračkog premijera Nurija al Malikija su već dominirali vladom i priljubljivali se Iranu.

Pod Malikijem, Irak je podržao Iran, Iran je podržao Siriju, Sirija je podržala Hezbolah, Hezbolah je podržao Palestince, a Rusija je direktno i indirektno podržala svih pet.

Izrael, naravno, nije bio zadovoljan razvojem događaja koji bi mogao da dovede do istrebljenja Jevreja, pa je odlučio da napadne sredinu – Iran i izazvao desetogodišnji rat. Angloameričko carstvo takođe nije bilo zadovoljno.

U junu ove godine, Obama je zahtevao da iranofil Maliki napusti vladu (ura za demokratiju!), što je on i učinio, da bi ga zamenio drugi Šiit, takođe prognanik iz Iraka, Hajder al Abadi. Al Abadi je za razliku od Malikija proveo 20 godina služeći u štabu Bi-Bi-Si u Londonu, zbog čega angloamerički imperijalisti očekuju od njega da sada vrati dug.

Ipak, politika je prljav posao i ništa nije sigurno, naročito sada kada se Rusija ponovo vraća u igru.

Zalivske monarhije ne interesuje ko je glavni šef mafije, njima je samo bitno da šef ima političku, ekonomsku i vojnu snagu da održi svoju i njihovu poziciju. Zapadne sile su toga svesne i očajne su u naporima da održe kontrolu nad Bliskim istokom.

Monarhije trenutno vagaju kakav će biti ishod nove ratne igre između Zapada i Rusije. Zasad ih zanosi silno junaštvo SAD, ali obraćaju pažnju i na novoformirani rusko-kineski savez, velike prodaje ruskih oružja Egiptu, Iranu i Siriji, kao i naftne ugovore koje oni potpisuju.

Da se vratimo na temu.

ISIS – grupa sastavljena od raznovrsnih bandi ili boraca iz Saudijske Arabije, Katara, Iraka, Libije i Sirije, trenirana, naoružana i finansirana od strane CIA-e i Zalivskih monarhija – koristi se kao zastupnička vojska za svrgavanje Asada, izolaciju Irana, pa samim tim i Rusije, ali i za vraćanje ’reda’ u Irak u vidu Zapadu naklonjene vlade.

Kako plan odmiče dalje, utvrđeno je da ISIS ne može sam da se izbori protiv Rusije koja podržava Asada.

Tako je stigla pomoć u vidu ’obezglavljivanja’ od Istm-a i misteriozne organizacije Site (Search for International Terrorist Entities Intelligence Group – Obaveštajna grupa za potragu za međunarodnim terorističkim entitetima), koju vodi cionista i ćerka bivšeg izraelskog špijuna u Iraku.

Site, koji finansiraju razne federalne agencije SAD, posvećen je „praćenju islamskih ekstremističkih sajtova i otkrivanju terorističkih grupa“, a 2007. godine je objavio lažni bin Ladenov snimak „pre nego što je to uradila Al-Kaida“ (prilično impresivno!).

Najskorije, Site je objavio snimke ’obezglavljivanja’, koje je Katz navodno posedovao pre nego što ih je objavio ISIS. Tu se nameće pitanje zašto snimci i sajtovi nisu prosleđeni NSA kako bi snimci bili uništeni, a sajtovi ugašeni? Ako su snimci deo ’propagandnog rata’ protiv Zapada, zar nije logično da se njihove namere uguše iz korena?

Sve je to vrlo čudno, pogotovo kad se uzme u obzir izjava britanskog premijera Dejvida Kamerona na 69. zasedanju Generalne skupštine UN prošle nedelje, kada je rekao:

„Moramo da radimo zajedno i da uništavamo onlajn materijal poput nedavnih snimaka ubistva taoca“.

Gde je sada Katz? Zar ne bi zapadna publika bila srećnija da ne zna ništa o ’obezglavljivanju’ svojih sugrađana?

Još jedan Kameronov komentar bode oči:

„Kako se pojavljuju dokazi o pozadinama osuđenika i terorista, postaje jasno da su na mnogo njih uticali propovednici koji tvrde da ne ohrabruju nasilje, ali čiji pogled na svet može da se iskoristi kao opravdanje za isto.

Prodavanje laži: da je 11. septembar bio jevrejska zavera ili da su napadi u Londonu 7. jula iscenirani. Ideja da se muslimani širom sveta progone u namernom potezu zapadne politike. Koncept o neizbežnom sudaru civilizacija“.

Ako Dejvid ima problem sa sudarom civilizacija, trebalo bi da se obrati nasledniku Karterove administracije, Semjuelu Hantingtonu, koji je predložio „Sudar civilizacija“ na svom predavanju 1992. godine.

I ako Dejvid i njegovi američki partneri zaista žele da se bore protiv „smrtonosne pretnje koja dopire od dizanja ISIS-a“, trebalo bi da se fokusiraju na vođe takvih grupa i države koje ih finansiraju.

Ispostavilo se da postoji ’džihadista’ koji stoji, ne samo iza finanisranja ISIS-a u Iraku i Siriji, već i iza napada 11. septembra. Problem je što se on nalazi u Kataru, državi koja isto kao i Saudijska Arabija ne pridaje mnogo značaja američkim najtraženijim muslimanskim teroristima.

Prema zvaničnom izveštaju SAD iz 2008. godine, al Subaj je identifikovan kao „katarski terorista i finansijer, ali i moderator koji je pružao finansijsku podršku Al Kaidi i njenom lideru Kalidu Šeiku Muhamedu, dok istog nisu uhapsili u martu 2003. godine“.

„Prema zvaničnicima SAD, maleni Katar je u privatnim donacijama nasilnim ekstremistima u Iraku i Siriji prešišao komšijsku Saudijsku Arabiju“, rekao je dr Vajnberg.

Pa, kad možemo da očekujemo da će Katar i Saudijska Arabija biti zaprepašćeni i okupirani u ime rata protiv terorizma? Odmah nakon što SAD dobije poslednju doznaku od ugovora o oružju od 60 milijardi dolara koje su dostavili lovcima na glave.

Shvatili ste o čemu je reč. Ogromne laži, masovne manipulacije i vladavina neverovatne ludosti u našem svetu koji vode psihopate. I dok su zapadnjački stanovnici užasnuti ili uplašeni lovcima na glave, naša planeta je u stanju geološkog i klimatskog haosa, koji niko ne primećuje.

I na kraju, dok su Ruski potencijali okupirani Ukrajinom, u SAD i Britaniji tvrde da se bez kopnene invazije protiv terorista ISIS koji se jednim delom nalaze u Siriji, ne može ništa uraditi. Tvrdi se da napadi iz vazduha nisu dovoljni.

Pretpostavljate da su Rusi okrenuti Ukrajini, jer im je problem praktično u samom dvorištu, Asad će pasti kada krenu kopnene trupe Alijanse.

Da ne zaboravimo, Turska je u Parlamentu zvanično odobrila pre nekoliko dana invaziju na Siriju.

 

Izvor: Webtribune.rs

Подели са другима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.