Димитрије В. Љотић – Сабрана дела

 

У ХХ веку поред Николе Пашића у политици, Слободана Јовановића у науци и еп. Николаја Велимировића у цркви, Срби су имали и још једну знамениту политичку, мисаону и хришћанску личност – Димитрија В. Љотића.

Иако је већ пола века протекло у једностраном сагледавању наше новије политичке историје, ипак, дошло је време да се о личности и делу Димитрија Љотића проговори објективно, отворено и без идеолошке острашћености, увек у духу оне јеванђелске поруке: „Ваша уста морају говорити само истину „. Јер, досадашње, а поготову данашње искуство нас итекако учи да само истина може извести из нововековне таме, полуистина и свакојаких замагљивања којима смо изложени последња два века владавине индивидуалистичког начела, односно, либералистичке идеје која разара Светосавско, органско и национално биће нашег народа.

Суочени са оваквим искушењима, предочавамо нашој јавности дело Димитрија Љотића, уверени да време и прилике у коме се задесио српски народ, траже и захтевају управо Љотићеве одговоре на горућа питања данашњице. Истовремено, то је прилика да кроз биографију његовог живота и рада, историју и традицију породице Љотић, али и ЈНП „Збор“ у међуратној Краљевини Југославији, али и  касније  све до наших дана, прозборимо и о историји нашег народа у ХХ веку. Зато смо и приступили јавном публиковању дела Димитрија В. Љотића, свесни да овим чином отварамо процес његове рехабилитације данас и овде у Србији, после пола века ширења разних неистина и лажи о Љотићу, добровољцима и ЈНП „Збор“.

Димитрија В. Љотића означавамо као филозофа политичке мисли и у свакодневној политици – политичара са крстом, визионарског државника и истинског православног хришћанина.

Књига 1 Књига 2 Књига 3

Књига 4 Књига 5 Књига 6

Књига 7 Књига 8 Књига 9

 

Књига 10 Књига 11 Књига 12